Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ač dánský královský dvůr před týdnem potvrdil, že pohřbu britské královny Alžběty II. (†96) se zúčastní královna Markéta II., korunní princ Frederik i jeho manželka Marie, mezi smutečními hosty ve Westminsterském opatství princeznu vidět nebylo. Britská vláda jí podle zahraničních médií pozvání na poslední chvíli zrušila.

Podle dánského webu B.T. tamní královský dvůr uvedl, že mu britské ministerstvo zahraničí sdělilo, že pozvání pro princeznu byl „politováníhodný omyl“. „V pozvánce z protokolu britského ministerstva zahraničí došlo k politováníhodnému omylu. Z dánské strany se tak pondělního státního pohřbu královny Alžběty II. zúčastní pouze královna a korunní princ,“ cituje web.

Mluvčí britského ministerstva následně uvedl, že úřad nabídl dánské královské rodině „hlubokou omluvu“, píše Independent. Ten také uvádí, že je pravděpodobné, že princezna Marie byla ze seznamu hostů vyřazena, protože každý panovník či hodnostář pozvaný na bohoslužbu si s sebou směl přivést pouze jednoho dalšího hosta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám