Hlavní obsah
Článek

Princ George (10) se sestřičkou Charlotte (8) se zúčastní dnešního pohřbu prababičky, královny Alžběty II. Nejmladší Louis (5) je na to ale pochopitelně moc malý. Na svou milou „Gan gan“ se ale hodně ptá.

V rozhovoru s generálním guvernérem Austrálie na recepci pořádané pro hodnostáře Commonwealthu se Kate svěřila, že má Louis mnoho otázek a pořádně nechápe, že Alžběta II. zemřela.

David Hurley si vzpomněl na svůj rozhovor s princeznou z Walesu, během kterého mu přiznala, že si nejstarší George teprve teď uvědomuje, jak „důležitá“ jeho prababička byla a co se vlastně děje.

Ovšem Louis se stále ptá, jestli na léto pojedou do Balmoralu a budou si tam moci hrát, i když tam prababička nebude.

Kate promluvila o dětech i v průběhu týdne při setkání s kondolujícími fanoušky. Jedné z příznivkyň, jež se ptala, jak to děti zvládají, odpověděla, že je o ně ve škole dobře postaráno a že zatímco nejstarší George ztrátu chápe, mladší Charlotte s Louisem už méně.

Rodiče po dlouhém a pečlivém uvážení nakonec usoudili, že jsou jejich starší děti schopné účastnit se královnina pohřbu. “Louis je pochopitelně příliš malý, ale myslí si, že George a Charlotte to zvládnou,“ sdělil zdroj blízký páru Daily Mailu.

Rozumí se, že děti budou dnes odpoledne také v kongregaci pro záslužnou službu v kapli svatého Jiří ve Windsoru. George a Charlotte pojedou autem do opatství s Kate a Camillou, než se připojí k pěšímu průvodu.

Reklama

Další články

Načítám