Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Statisíce lidí se od středy loučí se zesnulou královnou Alžbětou II. (†96), jejíž rakev je vystavena ve Westminsterském sále britského parlamentu. Lidé neváhají stát několik hodin v kilometrových frontách, aby se poklonili památce milované královny.

Ne každý si ale dlouhou frontu vystál s dobrými úmysly. U královniny rakve došlo v pátek večer k prvnímu vážnému incidentu. Neznámý muž se rozběhl k rakvi a podařilo se mu nadzvednout standardu, která rakev zakrývá. Muže poté ihned zpacifikovala ochranka a policie ho zatkla. Během svého zběsilého počínání, ale stihl srazit několik lidí ve frontě včetně malé holčičky.

Muž, který se vrhl na rakev královny, by zatčen.

„Někdo odstrčil mou malou sedmiletou neteř, aby vyběhl směrem k rakvi. Je to hrozné, naprosto neuctivé ke královně a ubohé, moje neteř bude mít strašnou vzpomínku na rozloučení s královnou,“ řekla deníku The Sun šokovaná Tracey Holland, jež s neteří několik hodin stála ve frontě, aby uctila památku Alžběty II.

„Mysleli jsme, že někdo omdlel, a pak jsme slyšeli někoho křičet. Někdo přiběhl k rakvi, popadl vlajku a vytáhl ji nahoru,“ citoval deník dalšího svědka incidentu „Je to strašná neúcta, něco, co si myslíte, že nikdy neuvidíte,“ dodal. Ochranka a policie naštěstí zasáhla během několika sekund. „Muž byl zatčen za přestupek podle zákona o veřejném pořádku, v současné době je ve vazbě,“ uvedl mluvčí Metropolitní policie.

Jen pár hodin předtím přitom u rakve královny Alžběty II. držely čestnou stráž její děti – král Karel III., princezna Anne a princové Andrew a Edward.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám