Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bohdan Tůma je bezpochyby dabér číslo jedna v České republice. Hlas zahraničním hercům propůjčuje už přes 40 let a není snad den, kdy bychom ho alespoň v jednom snímku či seriálu neslyšeli. „Začalo to na konzervatoři v osmdesátých letech a moje první role byla v rumunském filmu nadabovat mladého horníka," zavzpomínal pro Super.cz.

Boom přišel v devadesátých letech, kdy televizní divačky dostal tím, že nadaboval Brandona Walshe v seriálu Beverly Hills 90210. „Tu roli jsem zdědil po svém kamarádovi a spolužákovi Michalu Dlouhém, který byl v té době dlouho v zahraničí, a tak pan režisér oslovil mě.“

Od té doby jede jeden dabing za druhým, ovšem jeho dvě dcery preferují sledovat filmy bez dabingu než poslouchat tatínka. „Moje dcery to dělají tak, že všechno už sledují v originále, takže umí bezvadně anglicky,“ směje se oblíbený dabér.

Jeho hlas patřil také Semiru Gerkhanovi v seriálu Kobra 11. A předčítal majitel charismatického hlasu svým dětem příběhy před spaním? „Já nečtu pohádky, já čtu jenom za peníze a děti mě za to odmítly platit,“ dodal se smíchem Bohdan Tůma.

Král českého dabingu byl také hostem pořadu V českém znění, který si po videorozhovoru nahoře můžete pustit zde.

Reklama

Další články

Načítám