Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po velkém úspěchu seriálu Hříšní lidé města pražského (1968-1969) se režisér Jiří Sequens rozhodl natočit ještě čtyři celovečerní filmy s panem radou Vacátkem a jeho mordpartou. Prvním z nich byl Pěnička a Paraplíčko (1970), na který se můžete těšit 6. září ve 20.15 h na Televizi Seznam.

V tomto snímku se rada Vacátko v podání Jaroslava Marvana vciťuje do tragického osudu lehkomyslné prostitutky Anči Kulaté zvané Paraplíčko (Jiřina Bohdalová) a jejího milence, kasaře Pěničky (Radoslav Brzobohatý).

Jiřině Bohdalové (92) a Radoslavu Brzobohatému (†79) to na stříbrném plátně seklo. Ostatně to, že chemie mezi nimi tehdy fungovala na jedničku, prokázali i ve snímcích Dáma na kolejích (1966) a Ucho (1970). Není divu – tou dobou byli manželé a teprve na začátku svazku, takže vztah byl ještě idilický.

Manželi byli Bohdalová s Brzobohatým v letech 1970-1982. A zatímco před kamerami to mezi nimi jiskřilo, doma občas zažívali italskou domácnost. Po čase přišly neshody, nevěry, hádky, a nakonec rozvod. Brzobohatý odešel ke slovenské herečce Haně Gregorové.

Skoro 30 let se téměř nestýkali, až v roce 2012 spolu natočili snímek Vrásky z lásky. Krátce na to herec bohužel zemřel.

Reklama

Další články

Načítám