Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pavel Novák mladší (†57), známý v uměleckém světě také pod pseudonymem Pavel Riedl, byl nalezen mrtev. Pro Přerovský deník to potvrdil krajský mluvčí policie Libor Hejtman.

„Po muži bylo vyhlášeno už v pátek 2. září celostátní pátrání a v pondělí 5. září v podvečer byl nalezen bez známek života na Pelhřimovsku,“ uvedl s tím, že příčina smrti zatím není známá, určí ji až pitva. Nic však nenasvědčuje tomu, že by šlo o cizí zavinění.

Pavel Novák ml. byl synem legendárního zpěváka Pavla Nováka (†64), který v roce 2009 podlehl rakovině prostaty. Té se obával i Novák ml.

„Bylo mi totiž po operaci otce sděleno, že je tady velká pravděpodobnost dědičnosti," svěřil se v roce 2018, kdy popsal vlastní biopsii prostaty. Tehdy se naštěstí ukázalo, že o rakovinu zatím nešlo.

Pavel Novák starší s rakovinou bojoval dlouhých osm let, zemřel v přerovské nemocnici 11. února 2009. Jeho nezapomenutelnými hity jsou mj. písně Nádherná láska, Vyznání, Pihovatá dívka, Malinká, Chci zapomenout, Jdou panenky trávou či Podivný spáč, Den mi tě odnes, Jaký jsem nebo Hvězdy, Tvůj vlak, Nesmíš mi lhát, Hádej, hádej, Žofie, Vím, že jen sním.

Jeho syn Pavel jezdil po republice s koncertním pořadem s největšími hity svého otce a se svými písničkami a také s dětskými pořady svého táty, který složil a otextoval desítky písniček pro děti a vytvořil několik dětských komponovaných pořadů. Kromě toho se věnoval charitativní činnosti, především na pomoc onkologicky nemocným dětem.

Reklama

Další články

Načítám