Hlavní obsah
Článek

Britští experti se shodují, že dlouho očekávané vystoupení Meghan Markle (42) na summitu One Young World v Manchesteru bylo samé ‚já, já, já‘. Manželka prince Harryho (39) prý během své řeči o rovnosti mezi muži a ženami směřované mladým lidem odkázala na samu sebe čtyřiapadesátkrát. Projev přitom trval pouhých sedm minut.

Vévodkyně ze Sussexu učinila svůj první veřejný projev na půdě Spojeného království od chvíle, kdy s manželem opustili Londýn a odstěhovali se do Kalifornie. V médiích se pro tento jejich krok již vžil výraz ‚Megxit‘.

Jejímu jistě pečlivě připravenému projevu na summitu v manchesterské Bridgewater Hall přihlíželo na dva tisíce lidí. Ačkoli se mělo jednat o projev k rovnosti obou pohlaví, Meghan z něj udělala projev o ženách a zároveň se rozplývala nad princem Harrym a nad tím, jak se jí změnil život poté, co se stala matkou. Zároveň neopomněla zmínit, jak je příjemné být zpátky ve Spojeném království, což s ohledem na mnohá její kontroverzní prohlášení zní spíš trochu jako ironie.

Meghan se snažila navázat kontakt s mladými lidmi tím, že jim říkala, jak byla v mnoha ohledech podobná jim, že byla také mladá a ambiciózní. Povzbudila je zároveň k tomu, aby uměli využít okamžiku a nenechali se zničit pochybnostmi o svých schopnostech. Meghan o sobě mluvila jako o dívce ze seriálu Kravaťáci, která byla nakonec přizvána, aby si přitáhla místo ke stolu s mocnými vůdci, premiéry, humanitárními pracovníky či aktivisty.

Publiku složenému z mladých delegátů z více než 190 zemí světa řekla, že oni jsou budoucností, ale také přítomností nezbytnou pro změnu potřebnou po celém světě.

Navzdory jejímu úsilí přednést upřímný a inspirativní projev kritici tvrdí, že její řeč nedávala smysl, postrádala dostatek obsahu a že neřekla publiku nic praktického, pokud jde o radu, jak naplnit svůj potenciál. Zároveň bylo prý nepravděpodobné, že by dav mladých lidí byl schopen rozumět tomu, o čem mluvila, a že všechno jednoduše vztahovala k sobě samé.

Šéfredaktorka časopisu Majesty Magazine Ingrid Seward její projev shrnula slovy: „Bylo to samé já, já, já a chvástání se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám