Hlavní obsah
Nicol Prosová
Článek

Dvojnásobná držitelka Oscara, americká herečka Jane Fonda (86) odtajnila nemilou zprávu, a sice že zahájila šestiměsíční chemoterapií poté, co jí byla diagnostikována rakovina. Oznámení provedla na svém Instagramu a strhla se doslova lavina podpory a pozitivních zpráv.

„Takže, moji drazí přátelé, mám něco osobního, o co se chci podělit. Byl mi diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom a začala jsem s chemoterapií,“ přiznala herečka. „Toto je velmi dobře léčitelná rakovina. 80 % lidí přežije, takže se cítím šťastná,“ svěřila se svým fanouškům s tím, že léčbu snáší „docela dobře“.

V dlouhém oznámení přirovnala rakovinu k učiteli a přiznala, že bez pomoci svého okolí by to nikdy nezvládla. „Rakovina je učitel a já věnuji pozornost lekcím, které mi přináší. Jednu věc mi již ukázala-důležitost komunity. Pěstování a prohlubování vlastní komunity, abychom nebyli sami. A rakovina mě spolu s mým věkem – téměř 85 – rozhodně učí, jak je důležité přizpůsobit se nové realitě,“ napsala.

Jane Fonda už v minulosti zvládla překonat nelehké životní situace, když se potýkala s rakovinou kůže. Herečka, ale i aktivistka a spisovatelka se nehodlá vzdát a chce zákeřnou nemoc porazit i nyní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám