Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Teprve dvaadvacetiletá herečka Milly Alcock měla opravdu štěstí. Než jí přistála role princezny Rhaenyry Targaryen v seriálu Rod Draka od HBO, prequelu Hry o trůny, živila se umývání nádobí v restauraci.

„Nikdy bych nevěřila, že se mi tohle stane,“ přiznala v rozhovoru pro Just Jared. „Myla jsem nádobí v restauraci a bydlela v podkroví u mámy. Tohle se nestává lidem, jako jsem já. Bylo to neskutečně rychlé,“ komentovala svůj vzestup mezi herecké hvězdy.

Popsala i moment, kdy jí její agent zavolal, že roli dostala. „Zkoprněla jsem, zhluboka se nadechla, otočila jsem se na kamarádku a zeptala se jí, jestli má víno. Pak jsem zavolala mámě.“

Kvůli rolím se ani v minulosti nebála leccos obětovat. Aby mohla ztvárnit Meg v australské sérii Upright, dokonce nechala střední. „Buď bych musela složit všechny zkoušky na australském venkově, nebo jsem musela přerušit studium. Takže jsem školy nechala, protože mě stejně nikdy nebavila,“ řekla Vogue.

Prý se ani na vteřinu nerozmýšlela a rozhodnutí nikdy nelitovala. A vyplatilo se jí to. Seriál byl hojně oceňovaný a sama Milly si vysloužila nominaci v kategorii nejlepší komediální výkon na AACTA Awards.

V Hollywoodu sice zatím není příliš známá, ale vzhledem k popularitě Rodu Draka se předpokládá, že se jí filmové nabídky co nevidět jen pohrnou. Milly ale zůstává nohama pevně na zemi. Dobře si uvědomuje, že je ještě velmi mladá a jde o její první velkou roli.

První sérii Rodu Draka uvedlo HBO Max 22. srpna. Diváci se mohou těšit celkem na 10 dílů, nová epizoda vychází vždy každou neděli.

Reklama

Další články

Načítám