Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že jsou italští rockeři ze seskupení Måneskin tak trochu provokatéři, není rozhodně žádnou novinkou. Z udílení hudebních cen MTV Video Music Awards si odnesli cenu v kategorii Best Alternative za píseň I Wanna Be Your Slave, a navíc se postarali o to, že se na jejich vystoupení jen tak nezapomene. Bylo totiž tak odvážné, že si vysloužilo cenzuru.

Už na červeném koberci zaujali svými kostýmy a bylo jasné, že bude o zábavu postaráno. To ale ještě nikdo netušil, že se frontman Damiano David na vystoupení obnaží ještě o trochu víc. Nejenže úplně odhodil svršek, ale v nohavicích s třásněmi odhalil holý zadek.

Jeho provokace nicméně nebyla hodna cenzury. O o trochu větší šok se postarala basistka Victoria De Angelis, která jednu z bradavek přelepila stříbrným srdíčkem. Jenže v zápalu křepčení na pódiu o něj zavadila popruhem od kytary a nahota, která se v přímém přenosu netoleruje, byla na světě.

Kamery v ten moment rychle zabraly obecenstvo, aby si stanice nevysloužila obří pokutu, producenti se ale v tu chvíli nejspíš trochu zapotili.

Přestože publikum bylo ve varu a fanoušci vyhodnotili vystoupení Måneskin jako nejlepší z celého přenosu, neuniklo jim, že se velká část jejich vystoupení skládala ze záběrů na pódium z výšky, jak si můžete všimnout i na záznamu níže.

„Co se stalo s jejich vystoupením, proč nebylo k vidění celé? Technické problémy? Nějaká cenzura?“ ptal se jeden z fanoušků na Twitteru. „Pokud něco, pravděpodobně to bylo kvůli Vic, které spadl kryt na bradavku,“ zaspekuloval si o důvodu jiný uživatel sociální sítě. „Neuvěřitelné! Måneskin měli nejlepší vystoupení z celého udílení a MTV ho celé zcenzurovalo! Spravedlnost pro Måneskin!“ durdila se většina.

Rebelská čtveřice složená ze členů Damiana, Victorie, kytaristy Thomase Raggiho a bubeníka Ethana Torchia je aktuálně tak populární, že drtí světové hitparády a vyprodává sportovní haly jako na běžícím pásu. A není divu, mají nejen šmrnc, osobitý styl, ale především velký talent, a v neposlední řadě se nebojí provokovat. Jeden by možná nečekal, že se dvacetiletí Italové vytasí s tak dobrým rockem, který si získá nejen mladou generaci náctiletých, ale také jejich rodičů, a dokonce prarodičů.

Na jejich žhavé vystoupení se navíc mohou těšit i fanoušci v Česku. Måneskin totiž zavítají do Prahy, a sice příští rok 14. 5. do O2 areny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám