Hlavní obsah
Článek

Diváci si ho oblíbili, soutěžící s ním často marně bojují. V oblíbené vědomostní soutěži Na lovu patří k nejobávanějším lovcům Jiří Martínek alias doktor Vševěd (46). Jak už jeho přezdívka napovídá, většinou zná odpověď na každou otázku a v souboji se soutěžícími často vyhrává.

Historik a geograf v jedné osobě má přesto několik slabin. „V technice, medicíně a v otázkách na tu úplně nejmodernější kulturu,“ přiznal své nedostatky populární lovec. Toho si oblíbil i moderátor Ondřej Sokol (52), který je znám svými vtipnými hláškami. Ten se do Vševěda s humorem sobě vlastním pustil hned na začátku.

„Když jsme byli náš pořad představovat ve Snídani s Novou, řekl tam, že jsem psychopat. Pak to aspoň upravil na psychopata v dobrém slova smyslu. Jinak on je fakt profesionál a jedna z přidaných hodnot Na lovu,“ prozradil Martínek, kterého už diváci poznávají i na ulici.

„Sice mám v pořadu jiné brýle než v civilu, ale poznávají mě lidi na ulici, na poště, v samoobsluze. Ale je to příjemné,“ dodal.

V pořadu se milovník turistiky, cestování, historie a zeměpisu střídá s dalšími kolegy lovci - Jakubem Kvášovským alias kalkulátorem, Dagmar Jandovou alias Kvízovou dámou a Václavem Slabyhoudkem, kterému se říká pan Lišák.

A jak Martínek přiznal, i lovci trénují. „Máme virtuální skupinu na internetu, kde trénujeme. Občas vyrazíme do hospody na kvíz nebo na nějakou akci. Naposledy jsem byl s Dášou na vernisáži,“ prozradil Vševěd. A jak takový trénink vypadá? „Každý si předem vymyslí pětadvacet otázek, pak propojíme naše počítače a navzájem se zkoušíme, čímž si ukazujeme, jak jsme vlastně úplně blbí,“ prozradil Martínek, který si své soukromí přísně střeží. Něco málo ale přeci jen prozradil.

„O soukromí se snažím příliš nemluvit, ale mám ženu a dvě děti. A mohu prozradit, že má manželka se jmenuje překvapivě Martínková,“ vtipkoval.

Nové díly pořadu Na lovu vysílá Voyo, od pondělí 22. srpna pak poběží každý všední den na Nově. Od září se pak diváci mohou těšit na sobotní pořad Na lovu – hvězdný speciál se známými českými osobnostmi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám