Hlavní obsah
Článek

Zemřela australská herečka a zpěvačka Olivia Newton-John (†73). Sandy ze slavné Pomády dlouhé roky bojovala s rakovinou. Bylo jí 73 let.

„Dáma Olivia Newton-John ráno v tichosti zemřela na ranči v jižní Kalifornii, odešla v obklopení rodiny a přátel,“ oznámil smutnou zprávu hereččin manžel John Easterling a požádal o klid a respektování soukromí.

„Olivia byla symbolem triumfu a naděje za svou víc jak třicetiletou cestu s rakovinou prsu,“ dodal.

Třetí diagnózu této nemoci Newton-John oznámila v září 2018. Poprvé jí nemoc diagnostikovali v roce 1992, následně v roce 2013. Navzdory vážné diagnóze byla velmi činorodá, zejména v oblasti osvěty.

„Víme, že zemřeme, ale nevíme kdy. Když vám diagnostikují rakovinu, najednou vám dají nějaký časový rámec. Pravdou je, že nás může zítra srazit náklaďák, člověk nikdy neví. Každý den je dar, především nyní,“ řekla Newton-John v roce 2019 v australském pořadu 60 Minutes.

Tehdy také uvedla, že nečte statistiky o své nemoci. „Když jim věříte, vyplní se. Když vám řeknou, že budete žít 6 měsíců, pravděpodobně to tak bude, protože tomu uvěříte. Pro mě je lepší nevědět, co lékaři očekávají, nemít žádný časový rámec,“ svěřila tehdy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám