Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Španělský královský pár tento týden zahájil svou letní dovolenou, a tak je pochopitelné, že s nimi vyrazily i jejich dvě dospívající dcery. Na rozdíl od většiny svých cest, které podnikají během roku, tak byli král Filip s manželkou Letizií doprovázeni i jejich šestnáctiletou Leonor a o rok mladší Sofií. Ty už vyrostly v půvabné mladé princezny, ale podobu s rodiči byste v nich asi nenašli.

Královská rodina tak odstartovala svou dovolenou návštěvou Baleárských ostrovů. Jako první navštívili palác Valldemossa Charterhouse na Mallorce, která je největším ostrovem ze zmiňovaného souostroví. Na místě na ně již čekaly davy natěšených lidí. Čtveřice si s lidmi ochotně podávala ruce a především princezny se nebránily zájmu malých holčiček si je vyfotit.

Princezna Leonor v bílých lněných šatech i infantka Sofie ve světle růžových si návštěvu ostrovů očividně užívaly a s veškerou grácií reprezentovaly své královské tituly a skutečnost, že jedna z nich v budoucnu zřejmě usedne na královský trůn.

Pravděpodobně se bude jednat o prvorozenou Leonor. Pokud by se tak stalo a Leonor by skutečně nastoupila na trůn, bude teprve třetí vládnoucí španělskou královnou a první od doby Isabelly II., jež vládla v letech 1833 až 1868.

Reklama

Další články

Načítám