Hlavní obsah
Článek

Stále častěji je vidět velké hollywoodské hvězdy zapojovat se do televizních projektů. Seriály nejsou totiž vůbec špatným příjmem, když vezmeme v potaz, že si většina z aktérů přijde na milion dolarů za epizodu. Desetidílná série tak vůbec nezní jako špatný nápad.

Především streamovací sítě se do toho v poslední době opřely a produkují kvalitní seriály s tzv. áčkovými herci a herečkami jako na běžícím pásu. Honorář milion dolarů za díl si ale schovávají jen pro ty nejlepší.

Za všechny lze jmenovat Willa Ferrella a Paula Rudda ve Cvokaři od vedle (Apple TV+), Michaela Keatona v Absťáku (Hulu a Disney+), Kevina Costnera v televizním seriálu Yellowstone a Harrisona Forda a Helen Mirren v jeho prequelu 1923 (Paramount+) nebo Sylvestera Stallona v Tulsa King (Paramount+).

Menší hvězdy se ale musí spokojit se skromnějšími honoráři, obzvlášť pokud se upíší do projektu menší streamovací sítě, jako je tomu v případě Peta Davidsona a jeho připravovaného projektu Bupkis (Peacock) nebo Natashy Lyonne v Poker Face (Peacock).

Pak také existují seriály, do kterých tvůrci nepotřebují obsazovat velké hvězdy, protože jsou dostatečně velké samy o sobě. Místo tučných šeků aktérům tak mohou investovat například do speciálních efektů a představit světu nové herecké tváře.

Tak je to v případě Stranger Things (Netflix), hojně očekávaného prequelu Hry o trůny s názvem Rod draka, jenž uvede HBO 21. srpna, dále také u seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, který se očekává od 2. září na Amazon Prime nebo také u Bridgertonových (Netflix).

Zdá se, že v nenávratnu je trend 90. let a přelomu tisíciletí, kdy se seriálovým hercům vyplácelo "pouhých" 150 tisíc dolarů za díl. Podle všeho pod 200 tisíc dnes žádný herec nejde. V galerii se podívejte, jaké balíky peněz inkasují přední seriáloví herci a herečky.

Související témata:
Michael Keaton

Reklama

Další články

Načítám