Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Byla součástí české společenské scény do počátku sedmdesátých let do doby své emigrace. Ivana Trumpová (†73) si vytvořila pevné přátelské vztahy v rodné České republice i po revoluci. Asi nejpevnější vazbu navázala s návrhářem kubánského původu Osmanym Laffitou (58). Ten rodačku ze Zlína, která se po letech stala součástí americké smetánky, nejdříve oblékal, poté se z nich stali přátelé.

„Na Ivanu mám krásné vzpomínky. Potkali jsme se v roce 2002 v Paříži na mé módní přehlídce v "Ecole des Beaux Arts". Musím se přiznat, že jsem byl před naším prvním setkáním poměrně nervózní, ale dopadlo to skvěle. Líbily se jí moje kolekce a měli jsme se rádi. Ukázalo se, že to byl začátek velkého přátelství,“ říká známý designér, který bývalou manželku budoucího amerického prezidenta navštěvoval každý rok na její narozeninové oslavě v St. Tropez a nikdy nevynechali setkání během jejích návštěv v Praze.

A kdy měl Osmany paní Ivanu šanci vidět naposledy? „Bohužel naše poslední setkání bylo před dvěma lety kvůli omezením souvisejícím s pandemií koronaviru,“ uvedl Osmany, který svou přítelkyni obdivoval i po pracovní rovině. „Byla pro mě také obchodní ikonou a propagovala dobré jméno České republiky ve světě. Byla prosperujícím motorem za Trumpova impéria.“

Včerejší večer byl pro Laffitu obzvlášť smutný. „Zpráva o její smrti pro mě byla hrozným šokem. Věděl jsem, že má nějaké zdravotní problémy, ale nečekal jsem, že to takto dopadne. Byla velmi tvrdá v podnikání, ale nesmírně zábavná v životě. Užívala si života a svých přátel,“ dodává v exkluzivním rozhovoru pro Super.cz Osmany Laffita.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám