Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zatímco hvězdou nedávných oslav platinového jubilea vlády královny Alžběty II. byl nejmladší Louis, na Wimbledonu byl středem pozornosti nejstarší syn vévody a vévodkyně z Cambridge princ George (10), který v grimasách za mladším bráškou rozhodně nezaostává.

Na finále dvouhry mužů zavítal úplně poprvé a debut si viditelně užíval. Emocím dával celkem průchod, a protože má ve své pozici jistá privilegia, měl příležitost s rodiči osobně pogratulovat vítězi Novaku Djokovičovi.

Ten mu dokonce svěřil do rukou pohár, jehož váha osmiletého George překvapila. „Je trochu těžký,“ zhodnotil zkoumaje trofej, na což jeho otec, princ William (41) reagoval slovy: „Neupusť to.“

Djokovič ale nevypadal, že by se o pohár zvlášť strachoval. Koneckonců pár už jich doma má. Na videu je také vidět, jak George dal Srbovi palce nahoru, než si od něj pohár převzal k prozkoumání, rychle ho ale zase předal mamince Kate (42).

George je nadšeným tenisovým fanouškem jako jeho maminka a sám hraje už od útlého věku. Všechny překvapilo, když v roce 2016 vévodkyně sdělila, že její prvorozený syn už má vlastní raketu a hraje. Kdyby ho nečekaly v životě zcela jiné povinnosti, možná by i z něj byla jednou tenisová hvězda.

Reklama

Další články

Načítám