Hlavní obsah
Článek

Herec Brad Pitt (60) věří, že trpí prosopagnosií, neurologickou poruchou, kdy postižený nerozeznává tváře, často také nazývanou obličejová slepota.

Ačkoliv nebyl nikdy diagnostikován, je přesvědčen, že jde právě o tuto poruchu, a přiznal také, že se obává, že si o něm kvůli tomu lidé myslí, že je netykavka a drží se zpátky.

„Nikdo mi nevěří! Rád bych poznal někoho dalšího s touto poruchou,“ přiznal magazínu GQ. „Nerozeznávám obličeje, občas mi někdo dá kontext, za což jsem vděčný, ale většinu lidí spíš naštvu a myslí si, že jsem domýšlivý a egoistický, je to pro mě záhada. Nechám se testovat,“ dodal.

O zvláštní kondici hovořil ve stejném rozhovoru, v němž také promluvil o rozpadu své rodiny v roce 2016. Rozvod s Angelinou Jolie byl podle něj pro všechny bolestivý, ale ve finále mu prý pomohl.

„Myslím, že jsme všichni měli zlomená srdce,“ přiznal. Po rozchodu se přidal k Anonymním alkoholikům, kde se léčil 18 měsíců. Taky si musel najít nové přátelé, protože ne všichni chápali, že chce seknout s pitím.

„Měl jsem skvělou skupinu mužů, která byla diskrétní a pečlivě vybraná, takže to bylo bezpečné prostředí. Není totiž moc cool, když se zpovídáte o niterních věcech a někdo vás u toho tajně natáčí,“ popsal léčbu. Kromě alkoholu seknul také s kouřením a dnes je mnohem spokojenější.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám