Hlavní obsah
Článek

Na karlovarský filmový festival dorazila další filmová hvězda. Australský herec Geoffrey Rush (70), známý z filmů Králova řeč nebo Piráti z Karibiku, dorazil v úterý odpoledne na karlovarské letiště.

Herec přicestoval před půl třetí hodinou odpolední soukromým letadlem, poté odjel směr Grandhotel Pupp, v němž jsou filmové hvězdy během festivalu ubytované.

K nejznámějším rolím Geoffreyho Rushe patří klavírista David Helfgott v Záři, za tuto herec získal Oscara, rádce královny Alžběty ve snímku Královna Alžběta, pirát Barbossa v Pirátech z Karibiku nebo královský logoped Lionel Logue v Králově řeči.

Herec si během sobotního závěrečného ceremoniálu převezme z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Dalším zahraničním hostem, jehož příjezd se očekává, je Benicio Del Toro (55). První hvězdou festivalu byl herec, režisér a scenárista Liev Schreiber, který dorazil již v pátek na zahájení festivalu a představil zde své charitativní aktivity.

Reklama

Další články

Načítám