Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Krátký sestřih k princezně Dianě (†36) neodmyslitelně patří. Dlouhé vlasy ji totiž nudily, nosila je od dětství, a tak se během dospívání rozhodla je shodit a už u toho zůstala, i když v nejrůznějších obměnách...

Nezapomenutelná lady Diana, jež by dnes oslavila již 61. narozeniny, se zapsala do pamětí lidí nejen jako královna lidských srdcí, kterou nešlo nemít v oblibě, ale také jako módní a vlasový chameleon. Přestože v osmdesátkách vládlo spíše pořekadlo, čím víc, tím líp, a to i v oblasti vlasových trendů, Diana vsadila na sportovnější vzhled a již v době, kdy se začala sbližovat s princem Charlesem, ji svět znal s krátkými vlasy.

Možná už si málokdo vybaví, že princezna se přeci jen k delším vlasům na čas vrátila, bylo to okolo roku 1984, kdy přišel na svět její druhorozený syn princ Harry. Na záběrech z jedné charitativní akce z té doby se dokonce zdá, že jí vlasy sahají až k zádům. Období ovšem netrvalo dlouho.

Radikální zkrácení pak nastalo v roce 1990, kdy se Diana nechala nafotit pro prestižní magazín Vogue. Tehdy ji česal proslulý vlasový stylista a kadeřník Sam McKnight, jenž Dianě sepnul vlasy dozadu a vytvořil tak efekt skutečně krátkého střihu. Dianě se to natolik zalíbilo, že se jej zeptala: „Co byste udělal s mými vlasy, kdybych vám dala naprosto volnou ruku?“ A ten bez váhání odpověděl: „Všechny bych je ostříhal.“

Za pár dní se princezna nechala přesně tak ostříhat a vytvořila tím jeden z nejikoničtějších účesů všech dob, který následně napodobovaly ženy po celém světě.

Ani Dianě se ovšem nevyhnul tehdejší trend kratších vlasů po stranách a delších na krku. S tímto účesem absolvovala například nechvalně proslulý rozhovor pro stanici BBC z roku 1995, v němž prozradila, že na manželství s princem Charlesem jsou tři. Narážela tehdy pochopitelně na jeho dlouholetý vztah s Camillou Parker Bowles, jež je dnes jeho ženou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám