Hlavní obsah
Článek

O zážitcích z krásné dovolené, kterou před pár dny prožila s kamarádkou na italském ostrově Ischia, se s námi podělila Vlasta Peterková. Mimo jiné si také splnila sen podívat se do míst, kde se natáčela romantická komedie Nebožtíci přejí lásce z roku 1972.

„Jinak to ale byla fyzicky zabíračka. Bydlely jsme v Sant Angelu, v krásném hotelu s 11 bazény, jenže na kopci. Sice fungoval pendl, ovšem ve večerních hodinách už ne. Nechápu, že ho hotel nezajistil, protože pro starší lidi a s horší kondicí, bylo hodně náročné šlapat nahoru.“

Cestovka je na to neupozornila. Naštěstí se považuje za šťastnou povahu, která na špatné chce rychle zapomenout. A pěkné zážitky převážily. Na ostrově našly i hotel Excelsior, kde se natáčel film Nebožtíci přejí lásce. Ten miluje, viděla ho pětkrát.

„To byl pro mě velký zážitek. Jen jsme si na terase nemohly dát kávičku, byla obsazená. V hale, kde po ránu tancovala hlavní představitelka Juliet Mills, stál klavír a za ním seděl starší Ital v brýlích a hrál. Docela dobře se italsky domluvím, tak jsem ho požádala, jestli bych si ho mohla natočit a on zazpíval jen pro mě.“

Podívaly se i do kostelíku Santa Maria del Soccorso, kde se komedie také natáčela. Hned další den po návratu z dovolené už účinkovala v Noci na Karlštejně, obnoveném muzikálu, který mělo původně na programu Hudební divadlo Karlín. Představuje paní Ofku.

Diváci mohou muzikál vidět v Praze na Občanské plovárně, pak se přesune na mělnický zámek. Těší se i na natáčení v červenci, kdy by se měla ve druhé řadě seriálu ZOO sblížit s Vladimírem Kratinou.

Část léta prožije s hercem Igorem Chmelou (51), jeho ženou Janou Janěkovou ml. (44) a jejich dětmi. Pronajímají si dům v Chorvatsku na ostrově Rab. „Já se s nimi hodně sblížila. Teď nepojede babička, která se už na to necítí. Zastoupím ji,“ směje se Vlasta Peterková (75).

Zajímalo nás, jestli tahle desetidenní dovča pro ni nebude náročná, protože manželé mají tři děti. „Ne, fakt se těším, mám ráda celou tu rodinu. Děti už jsou větší a vystačí si. Domeček leží v zeleni a v soukromí, kde kolem nikdo není.“

Rodina má ovšem před odjezdem na jih naplánováno navštívit filmový festival v Karlových Varech, kde Chmela představí film Barcarole, svůj režijní debut. Krátký snímek se odehrává v prostředí domova důchodců a herec si k němu napsal i scénář.

„Tam jedu 4. července s nimi, ve Varech přespíme a v úterý brzo ráno vyrazíme na Rab,“ vysvětluje paní Vlasta. Ve filmu hraje ženu Davida Prachaře (63).

A jak zvládne cestu autem, kde bude tolik pasažérů? „Ještě přibírají jedno dítě! Mají velký vůz, přesto se cesty trošku obávám. Myslím si, že Jana si mě vzala s sebou, aby se z nich nezbláznila. Ona je temperamentnější, hned vše řeší a já jsem kliďas,“ říká se smíchem.

Svého jediného potomka, syna Ondřeje s rodinou, má na Mallorce, kde žijí. Její šestiletý vnouček Vincent tam chodí do mezinárodní školy. Snacha Peterkové vlastní castingovou agenturu, hodně dělá reklamy, pobočku má i v Praze, takže sem jezdívá.

„Chtěla bych za nimi, týden jsem tam trávila v květnu. Teď mi to vychází až na srpen. Ten malý mi už chybí,“ přiznala Super.cz herečka, která se zjevně cestování nebojí.

Reklama

Další články

Načítám