Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Dakota Johnson, (34) známá především díky zfilmovaným Padesáti odstínům šedi a jejich pokračování, v nejnovějším rozhovoru pro magazín Vanity Fair prozradila dost děsivou zkušenost její maminky s proslulým režisérem hororů z 60. let minulého století Alfredem Hitchcockem.

Johnson pochází ze slavné herecké rodiny. Její maminkou je Melanie Griffith (66) (Podnikavá dívka, Prázdniny v ráji, Něco divokého) a babička Tippi Hedren (92) – hvězda Hitchcockových Ptáků a Marnie. A právě Tippi byl prý slavný režisér naprosto posedlý a poté, co rázně odmítla jeho neslušné návrhy během natáčení, k ní pociťoval zášť a byl zhrzený. Dokonce stál prý za předčasným koncem její kariéry.

Dvaatřicetiletá herečka se nyní podělila i o jeden velmi děsivý zážitek, kterým si musela projít její maminka Melanie jako malá holčička. Od Hitchcocka, jenž zemřel v osmdesáti letech v roce 1980, prý kdysi dostala jako vánoční dárek malou panenku - repliku její maminky Tippi Hedren ležící v rakvi.

Podle Johnson to pro ni byl velmi traumatizující zážitek a i kvůli tomuto necitlivému gestu se nezdráhala režiséra nazvat tyranem. „Je to alarmující a temné a opravdu velmi smutné pro tak malou holčičku. Vážně děsivé,“ uvedla Johnson, podle níž byl režisér velmi talentovaný a produktivní, ale nechal se příliš ovládnout svou mocí a vlivem.

Reklama

Další články

Načítám