Hlavní obsah
Článek

Když krásná a nadějná herečka Eva Čeřovská (+23) natáčela film Holky z porcelánu, nemohla tušit, že její mladý život bude již brzy předčasně ukončen tragickou nehodou. Co se tehdy vlastně stalo?

Neteř známé zpěvačky Judity Čeřovské Eva se narodila 20. října 1952 v Praze. Divadlu propadla už jako malá, a proto se po vystudování střední školy přihlásila na pražskou DAMU, kterou roku 1975 také úspěšně absolvovala. Své první a zároveň poslední angažmá získala v královéhradeckém divadle. A právě při cestě do divadla se stala vážná dopravní nehoda, která český film připravila o skvělou herečku.

„Na jedné nechvalně proslulé křižovatce v Hradci, která už neexistuje, její přítel zřejmě nedal přednost nákladnímu autu a došlo ke srážce. Tehdy ještě nebylo povinné užívat bezpečnostní pásy a ani netuším, jestli je auto mělo. Přítel vyletěl z auta a byl na místě mrtvý, Evička byla v bezvědomí a těžce zraněná. Nikdy se už neprobrala a po třech měsících kómatu zemřela pár měsíců po svých třiadvacátých narozeninách. Její urna je uložena na Olšanských hřbitovech. Nikdy na ni nezapomenu,“ zavzpomínala na herečku její kamarádka.

Ačkoli Eva stihla natočit několik filmů, mimo jiné V každém pokoji žena nebo Boty plné vody, nejznámější je bezesporu role Věry ve filmu Juraje Herze Holky z porcelánu, kde si zahrála po boku Dagmar Havlové, Míly Myslíkové nebo Jiřího Krampola, kterého si ve filmu měla brát za muže a podle dobových kuloárů to mezi nimi jiskřilo i ve skutečnosti.

Reklama

Další články

Načítám