Hlavní obsah
Článek

Houslista Pavel Šporcl (50) čelí hackerskému útoku. Hudebník přišel o účet na sociální sítí s několika desítkami tisíc fanoušků a z celé situace je zoufalý. Kvůli ukradenému účtu nemůže pracovat a přichází o práci.

„Bohužel mi byla hackerem napadena stránka na Facebooku. Nemohu se dostat ke skoro 60 tisícům sledujících. Sice komunikuji s americkým Facebookem, ale už to trvá přes měsíc a jsem zoufalý, protože potřebuji sociální sítě využívat nejen pro své profesní sólové aktivity, ale právě také pro nový festival,“ svěřil se Super.cz houslista, který je uměleckým ředitelem nového mezinárodního hudebního festivalu Hvězdy na Vltavou, který startuje svůj první ročník začátkem července v Českých Budějovicích.

„Pokud se s mou facebookovou stránkou do pár dnů něco nestane, tedy pokud to Facebook nespraví, zvažuji nějaké právní kroky o ušlý zisk, protože nemohu řádně pracovat. Teď jsem tedy hlavně na Instagramu a musel jsem založit dvě nové stránky,“ svěřil se Pavel Šporcl, který stále doufá, že se celá situace vyřeší už kvůli blížícím se akcím.

„Festivalu, a především zahajovacímu koncertu, říkám událost roku. Na zahajovacím koncertě zazní jako jediná v republice Beethovenova symfonie S Ódou na radost u příležitosti začátku našeho předsednictví v radě EU. Hvězdné obsazení - Pražská komorní filharmonie, Filharmonický sbor Brno, dirigent Petr Altrichter. Já zahraji také, a to Dvořákův houslový koncert. Tento večer se mnou uvede Bára Kodetová,“ dodal houslista, který také pořádá soutěž.

„Na tomto zahajovacím koncertě dojde k vylosování výherce, který vyhraje mé soukromé vystoupení pro něj a jeho blízké. To si mohou dovolit jen velké firmy. Tak moc mi na tomto koncertě a festivalu záleží,“ uzavřel hudebník s tím, že výtěžek půjde také na dobročinné účely.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám