Hlavní obsah
Článek

V ději seriálu Ulice jej diváci vídali dlouhých 17 let, herec Adrian Jastraban se s rolí Bedřicha Lišky pevně sžil. I v tom byl nakonec kámen úrazu. „K odchodu z Ulice jsem se rozhodl, abych měl více času na nové pracovní výzvy, a zároveň si potřebuji od Bedřicha na chvíli odpočinout,“ uvedl Jastraban.

„Když žijete s nějakou rolí sedmnáct let, dojde k průniku vás a vaší postavy. Vaše postava přebírá částečně i vaše charakterové vlastnosti a rysy. A já jsem došel do fáze, kdy jsem začal s Bedřichem ztrácet kontakt. Oddělili jsme se,“ přiznal herec.

Celkově cítil, že je čas na změnu. Nejen z pracovních, ale také z osobních důvodů. „Manželka po letech skončila mateřskou, ale děti jsou stále ještě malé. Takže i doma se dějí velké změny a já potřebuji víc času, abych mohl ženu vykrýt, když je potřeba. Do toho covid a ta hrozná válka. Člověk možná najednou dělá kroky, které by dříve zvažoval ještě o něco déle.“

Návrat do Ulice však herec nevylučuje, scenáristy totiž požádal, aby jeho postava nezemřela. Je tedy možné, že se Bedřich v budoucnu v ději opět objeví. „Dovedu si představit, že mi scenáristé za nějaký čas nabídnou děj, který mě osloví a já se na něj budu těšit,“ dodal Jastraban, ovšem s tím, že v nejbližší době to vzhledem k pracovnímu i rodinnému vytížení nebude.

Reklama

Další články

Načítám