Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Platí za jednu z nejkrásnějších operních pěvkyň a také nejúspěšnějších. Kateřina Kněžíková byla dokonce oceněna i v Londýně, kde za své cédéčko nedávno získala cenu BBC Music Magazine Award.

Byli jsme u toho, když fotila titulní stranu lifestylového magazínu. A zase bořila mýtus o usedlosti operních pěvkyň. Žádná obří róba a tuny make-upu."Žijeme v 21. století. Operní pěvkyně jsou krásné ženy. Divadlo už není zkostnatělé a můžeme ukázat jinou stránku, lidštější stránku profese. Nejsme v muzeu a neoprašují nás štětečkama," řekla Super.cz s úsměvem Kateřina.

"Na jevišti je výrazné líčení, ale fotíme tady pro lifestylové noviny, mám štěstí, že budu na titulce. Tady se můžeme vymykat klišé," upřesnila Kněžíková, která na focení oblékla sako na holé tělo, zdobily ji šperky za několik miliónů korun.

Z outfitu na focení byla nadšená. I když není zvyklá tělo tak odhalovat. "Vždycky, když dostanu novou výzvu, přijímám ji s velkým nadšením, jsem ráda, že se můžu posunout mimo tu operní sekci. Nejsem sama, kdo se předsudky snaží bořit," usmívala se.

"Nemůžu být šťastnější. Cédéčko vznikalo v době, kdy umělci nemohli stát na jevišti, bylo to těžké období. Překročili jsme hranice ve vnímání české kultury," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám