Hlavní obsah
Článek

Otec Meghan Markle (42) Thomas Markle (77) prodělal mrtvici a momentálně je v nemocnici v Kalifornii. Stalo se tak jen několik dní před tím, než měl poprvé odletět do Londýna a účastnit se dlouho očekávaného diamantového jubilea k příležitosti 70 let vladaření královny Alžběty II.

Komplikace nastaly v pondělí, podle jeho druhé dcery Samanthy (57) ztratil Thomas Markle řeč a postihla jej mrtvice. Nejdříve jej přijali v nemocnici v Mexiku, kde žije. Do střediska v Tijuaně přijel s kyslíkovou maskou na obličeji a v doprovodu záchranářů. Podle videa amerického webu TMZ jej přenášeli na nosítkách s bledou tváří a jednou rukou na hrudi.

Posléze jej ale převezla sanitka přes hranice okolo 21:30 hodin na kalifornskou kliniku Chula Vista, která je jen několik hodin cesty od bydliště Meghan a prince Harryho v Montecitu.

„Můj otec se zotavuje. Modlíme se. Potřebuje jen klid a odpočinek,“ řekla pro Mail Online Samantha Markle, jež za ním údajně přiletěla z Floridy, kde žije. V nemocnici už s ním je i jeho další syn Thomas Jr.

Podle serveru Daily Mail zatím není jasné, zda má Meghan v plánu jej rovněž navštívit. Jejich vztahy jsou složité a dlouhodobě napjaté. Thomas v minulosti mnohokrát mluvil o Meghan v médiích a vyjádřil se i k jejímu choti, podle něhož je Harry poněkud „nafoukaný“. Nezúčastnil se ani jejich svatby v roce 2018 a povinnosti otce nevěsty při obřadu na sebe vzal princ Charles. Tehdy jej před událostí postihl infarkt a musel podstoupit operaci.

Thomas Markle se měl účastnit oslav královnina jubilea a být hostem televizního zpravodajství. Měl si cestou do Londýna splnit svůj velký sen navštívit hrad Windsor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám