Hlavní obsah
Článek

Patří mezi nejobsazovanější herce v divadle a dabingu. Ani v soukromí Daniel Krejčík nepovoluje. Je obecně známo, že si herec s životním partnerem Matějem Stropnickým pořídili zámek v Osečanech na Příbramsku, který prochází pozvolnou rekonstrukcí. V poslední těžké době v něm poskytli střechu nad hlavou ukrajinským běžencům, s nimiž zažívají radostné, ale i bolestné momenty. Jedna z nejnáročnějších situací přišla právě nedávno.

Jak Daniel svěřil, nečekal, co všechno se může přihodit a jakých příběhů budou s partnerem součástí. Patřilo k nim narození miminka, ale i vážná nemoc jedné z žen, paní Olgy. Její příběh Daniel zveřejnil.

„Paní Olgu jsme odvezli na vyšetření do nemocnice s bolestmi břicha. Myslela si, že bude mít ledvinové kameny nebo lehce pochroumaný žaludek. Diagnóza, kterou pan doktor sdělil, byla jiná. Nevyléčitelná metastázující nemoc ve velmi závažném stadiu,“ popsal herec.

„Dostali jsme instrukce, co máme dělat dál, a všechno jsme začali zařizovat. Bohužel jsme byli ze situace tak zasaženi, že jsme zapomněli vyřešit to, aby lékař sdělil odborně paní Olze její diagnózu. Představa, že nic netušící paní Olgu povezu na onkologii, mě budila ze sna. Matěj jí sdělil, že stav je vážný a že musí hodně odpočívat a být v klidu. Když jsme spolu v týdnu seděli ráno v nemocnici, kam jsem ji vezl na testy, poprosila mě paní Olga, jestli jí nepomůžu přeložit její lékařské zprávy,“ popisuje Daniel situaci, kdy čelil náročné zkoušce.

Na rozhovor s paní Olgou Dan do konce života nezapomene.

„Sdělovat člověku takovou formu diagnózy, ještě za pomoci překladače, byl zážitek, který ze sebe jen těžko v následujících dnech setřásám,“ svěřil se Dan a zároveň prostřednictvím sociálních sítí požádal o pomoc profesionálního ukrajinsky či rusky mluvícího překladatele nebo psychologa, který by s nimi důležitý den absolvoval. Následně oznámil, že překladatele pro nemocnou obyvatelku našel.

„Nečekal jsem, co všechno v následujících dnech zažijem, jak zásadní role v životech ostatních lidí sehrajem a jak moc mě to změní jako člověka. Nic ale nezmění mou víru v naději a sílu odhodlání,“ dodal Daniel Krejčík.

Reklama

Další články

Načítám