Hlavní obsah
Článek

V dubnu uběhly čtyři roky od úmrtí Miloše Formana (†86). Režisérova manželka Martina (58) se s odchodem životní lásky pomalu smiřuje. „Není to tak, že by to bylo v jeden den zahojené. Je to postupné. Nejvíc mi Miloš paradoxně chybí, když zažívám něco hrozně vtipného a příjemného. Říkám si, že by se tomu nasmál...,“ svěřila se Super.cz Formanová.

„Doufám, že Miloš vidí, jak držíme jako rodina při sobě. Na to jsem hrozně pyšná,“ dodala spisovatelka.

Smutek Martina ventilovala psaním své poslední knihy Nalakuj to narůžovo. „Hodně píšu o tom procesu. Psaní na mě působilo terapeuticky. Jak jsem začínala psát, tak jsem se cítila v depresi, ale postupně se mi začaly vybavovat zábavné historky a legrace, setkávání se zajímavými lidmi. Tak jsem si říkala, že je dobré si uvědomit, že to není jen smutný konec, ale celých čtyřiadvacet báječných let, za které musím být hrozně vděčná,“ uvedla.

Na představení známek Nadace Terezy Maxové (52) dorazila Martina Formanová společně s Pavlínou Pořízkovou (59). Obě přišly o partnera v podobném věku. Je to také jejich téma?

„Známe se s Pavlínou dlouhou dobu. Procházely jsme podobným obdobím. Máme spolu hodně společného. Synové jsou dospělí, obě žijeme v New Yorku, domov máme na venkově. Samozřejmě spolu mluvíme o bolestech z odchodu. Jak je důležité si najít partnera a jaké o tom máme představy. Máme spoustu témat k povídání,“ uvedla Formanová.

Reklama

Další články

Načítám