Hlavní obsah
Článek

Psycholožka, která vyšetřovala Amber Heard (37), učinila usvědčující odhalení během procesu Johnnyho Deppa (60), který žaluje svou exmanželku za pomluvu.

Soud vyslechl už řadu svědectví o chování Amber, nyní je však na řadě tým Heard, aby přivedl na tribunu svědků lidi, kteří dosvědčí Deppovo chování z jejího pohledu.

A začali doktorkou Dawn Hughes, klinickou a forenzní psycholožkou a expertkou na domácí násilí, jež údajně strávila s Heard 29 hodin.

„Když byl pan Depp opilý nebo pod vlivem drog, strhl z ní noční košili, hodil ji na postel a pokusil se s ní mít sex,“ tlumočila u soudu, co jí Heard řekla v rámci sezení, Hughes. „Byly chvíle, kdy ji ve vzteku nutil k orálnímu sexu. Byly to chvíle dominance, kdy se nad ní snažil mít kontrolu,“ dodala.

„Považoval za přijatelné, strhnout z ní košili, strčit prsty do její vaginy a hledat v ní kokain,“ zaznělo z jejích úst také.

Psycholožka dále tvrdila, že i když soud slyšel o násilném chování Amber, není to nic proti chování Deppa. „I když na něj křičela, bila ho a říkala mu hrozné věci, nezměnilo to rovnováhu sil ve vztahu,“ vyslechl soud.

Po provedení forenzního vyhodnocení došla Hughes k závěru, že hereččiny zkušenosti byly v souladu s tím, co známe jako intimní násilí na partnerech, a posttraumatickým syndromem.

„Můj hlavní názor je, že zpráva paní Heard a záznamy, jež jsem zkontrolovala, jsou v souladu s tím, co víme v této oblasti o násilí ze strany intimního partnera, které se vyznačuje fyzickým násilím, psychickou agresí, sexuálním násilím a nátlakovou kontrolou,“ vyhodnotila.

Nutno podotknout, že toto hodnocení přímo rozporuje tomu, co vyhodnotila doktorka Shannon Curry, kterou před několika dny předvolal tým Deppa. Ta pro změnu tvrdí, že Heard netrpí posttraumatickým syndromem, a naopak má dvě poruchy osobnosti. Viz odkaz výše.

Depp žaluje svou ex o 50 milionů dolarů kvůli článku ve Washington Post z roku 2018, v němž se označila za oběť domácího násilí. Přestože Deppa nejmenovala, soud se usnesl, že z článku plynulo, že hovoří o něm. Heard odpověděla protižalobou za domácí násilí a nově i znásilnění, svého bývalého žaluje o 100 milionů. Soud začal před 13 dny, doposud vypovídal Depp a jeho týmem předvolaní svědci. Nyní je na řadě Heard.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám