Hlavní obsah
Článek

Na cenách Anděl letos nejvíce bodoval zpěvák, který se svého úspěchu bohužel nedožil. David Stypka loni v lednu podlehl rakovině slinivky. Hudebník se nedožil ani vydání své desky Dýchej, kterou dokončovala jeho kapela Bandjeez. Deska sklízí zasloužené úspěchy a akademici ji odměnili hned třemi cenami.

Jednu cenu za Davida Stypku převzala partnerka Kateřina, na pódiu poděkovala také Davidova maminka. Při slovech Kateřiny, která měla s hudebníkem tři děti, mnozí včetně zpěvačky Ewy Farne neudrželi slzy. Ewa byla Stypkovou blízkou kamarádkou, nazpívali spolu také duet.

"Moc tady chybí, nejen u nás doma,“ řekla Kateřina, která poděkovala i za vlnu pomoci a empatii, které se jí po předčasné smrti manžela dostalo.

Na pódium přišla také zpěvákova maminka Marie Stypková, která v emotivním projevu na závěr poděkovala i za to, že mohla být a je Davidovou mámou.

"Chtěla bych poděkovat za všechno. Chtěla bych Davídkovi nahoru vzkázat, že jsem na něj hrozně pyšná. A jsem hrozně ráda, že jsem mohla být jeho máma, a ještě pořád jsem. Poslouchejte Davidovu muziku. Když bude hrát jeho muzika, tak Davida vždycky aspoň na chvíli vzkřísíte,“ dodala smutně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám