Hlavní obsah
Článek

Sexy vzhled, vypracovaná postava a prý výborná paměť. Tím vším oplývá mladý, nadějný herec Divadla Na Fidlovačce Karel Jirák (27), který není neznámý ani televizním či filmovým divákům. Bývá označovaný za nového Ondřeje Vetchého.

„Pár lidí mi to už řeklo, což mi samozřejmě hodně lichotí! Ondřej Vetchý patří mezi naše nejlepší herce a já ho mám velmi rád. Ovšem ani ve snu by mě nenapadlo se s ním jakkoliv srovnávat. On je pro mě Pan herec, a jestli jsem k němu přirovnáván, tak to bude spíš ve smyslu toho, že se oba snažíme pracovat na svojí fyzické kondici, což v našem českém rybníčku není vůbec obvyklé,“ míní Jirák.

Sedmadvacetiletý herec se teď nově objeví v dramatickém filmu Promlčeno s Karlem Rodenem v hlavní roli. Jirák má prý jednu výhodu, kterou mu mohou mnozí závidět. „Možná, že tím pár kolegů štvu a naštvu, ale mně stačí si text ve scénáři přečíst a za chvíli ho umím. Nemám s tím problém, což je asi pro herce výhoda,“ svěřil Super.cz.

Poprvé mohli diváci jeho tvář zaznamenat v dramatu Zločin v Polné, zahrál si také v ostře sledované kriminálce Devadesátky nebo ve filmech Jan Palach či Staříci.

Promlčeno se věnuje promlčeným kriminálním případům. „Co je na filmu unikátní, je to, že se odehrává v reálném čase. Já v něm spolu s Vladimírem Kratinou hraji kriminalistu. A co je ještě zajímavější nebo vtipnější, je, že moje postava se jmenuje Karel Jirák,“ svěřil se mladý herec.

Druhý film, v němž se mladý herec letos objeví a který přijde do kin v létě, se jmenuje Řekni to psem. Jde o komedii o pejskařích v hlavní roli s Berenikou Kohoutovou. „Já tam hraji menší roli takového vojáka. Oba filmy režíroval Robert Sedláček, a zatímco Promlčeno je čistě drama, tenhle snímek je čirá komedie,“ prozradil.

Už nějakou dobu se kromě hraní šipek, což ho nesmírně baví, věnuje cvičení, a jak přiznává, to ho posunulo i kariérně, herecky. „Než jsem začal posilovat, dávali mi role samých blbečků a feťáků. Na druhou stranu už se mi stalo i to, že jsem roli nedostal z důvodu, že jsem na ni moc velkej,“ směje se Karel Jirák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám