Hlavní obsah
Článek

Uběhlo pět měsíců od odchodu Mekyho Žbirky (†69) do hudebního nebe. Jeho manželka a pravá ruka Kateřina Žbirková ale stále cítí, že je její manžel v jistém slova smyslu stále přítomný.

„Jelikož pracuji na všech věcech, které měl Meky rozpracované, což je album či Tribute koncerty plánované na podzim, tak je Meky stále se mnou. De facto mám pocit, že mě stále úkoluje,“ uvedla s nehraným úsměvem Kateřina Žbirková na tiskové konferenci připravovaného festivalu Metronome. Právě na zmíněné hudební akci bude mít její syn David českou premiéru se svým hudebním projektem Sunnbrella.

Bývalá novinářka a pravá ruka zesnulé československé hudební legendy se zatím nedostala do fáze, kdy by se musela psychicky smiřovat s manželovým definitivním odchodem. „Co když..., to uvidíme. Zatím neví, jak to bude,“ krčí rameny sympatická blondýnka, pro kterou je a dlouho bude manžel přítomen v podobě zanechané tvorby. „Máme naplánovaný program na další dva roky včetně výstavy o Mekym, včetně reedic a koncertů. Co bude potom, uvidíme,“ dodává Kateřina Žbirková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám