Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když svět včera obletěla zpráva o náhlém skonu bubeníka Foo Fighters Taylora Hawkinse (†50), úřady příčinu smrti hned nezveřejnili. Zhruba po 24 hodinách ale kolumbijská generální prokuratura zveřejnila výsledky toxikologie. Ty prokázaly, že měl Hawkins v době smrti v těle drogy, ovšem není zatím jisté, jestli byly příčinou jeho smrti.

"Při toxikologickém testu moči provedeném na těle Taylora Hawkinse bylo předběžně nalezeno 10 typů látek, včetně: THC (marihuana), antidepresiv, léků na uklidnění a opioidů," uvedla vládní organizace v prohlášení na Twitteru.

Doplnili, že v lékařském vyšetřování nadále pokračují, aby „objasnili všechny skutečnosti, které ke smrti hudebníka vedly“.

Hawkinse našli v pátek v jeho pokoji v hotelu Casa Medina v Bogotě. Se skupinou měl vystupovat na festivalu Estéreo Picnic.

Taylor měl drogovou minulost. V roce 2001, čtyři roky poté, co se přidal k Foo Fighters, se předávkoval heroinem a skončil v kómatu. Později incident popsal slovy, „že zašel příliš daleko“. Otevřeně o něm promluvil loni pro Kerrang!

„Byl jsem na večírku v Londýně a omylem si vzal něco, co všechno změnilo. Žil jsem v té zas*ané iluzi, že musíte žít rychle a zemřít mladí. Nebudu nikomu kázat o drogách, protože jsem je miloval, ale na chvíli jsem se vymknul kontrole a málem mě to dostalo,“ popsal.

„Každý máme nějakou cestu a já zašel moc daleko. Jsem rád, že jsem si dal na hubu, ale neměnil bych nic z toho, co se mi stalo, protože je to všechno součástí mé cesty,“ dodal.

V jiném rozhovoru z roku 2018 uvedl, že nikdy nebyl závislý, ale měl rád večírky a hodně hýřil. „Díky bohu mi jednou někdo dal špatnou drogu a já se pak probudil v nemocnici a neměl ponětí, co se stalo. To všechno změnilo,“ popsal předávkování.

Taylor po sobě zanechal ženu Alison a dvě náctileté děti Olivera (16) a Annabelle (13).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám