Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Další oficiální příležitost během cesty po Karibiku a další nádherné šaty. Vévodkyně Kate (42) a princ William (41) jsou nyní na oficiální návštěvě na Jamajce, kde se ve středu zúčastnili večeře v domě generálního guvernéra Jamajky sira Patricka Allena. Oficiální cesta po zemích Commonwealthu se koná k oslavě platinového výročí královny Alžběty II.

Na večerní událost dorazila Kate v třpytivých zelených šatech od britské návrhářky Jenny Packham. Dle DailyMailu byly speciálně ušity na tuto příležitost v barvě, která evokuje vlajku Jamajky.

Vévodkyně na sobě měla také výjimečné šperky. Na boku šatů měla umístěný Královský řád Viktoriin, který dostala od královny k 8. výročí svatby s Williamem v roce 2019. Britské vyznamenání Dame Grand Cross je nejvyšší hodností rytířského řádu a je udělováno speciálně na základě uvážení britského panovníka.

Druhou ozdobou šatů byl Řád královské rodiny, který se vyjímal na žluté hedvábné stužce na levé straně šatů pod ramenem. Jde o malovaný portrét královny Alžběty II. vsazený do diamantů a ozdobený tudorovskou korunou. Tento řád nosí ženy z královské rodiny na formální události a Kate jej poprvé mohla připnout na své šaty v roce 2018 při oficiální návštěvě v Nizozemí.

Poprvé zažívají Kate s Williamem při svých návštěvách i nepříjemnou odezvu na svou přítomnost v zemi Commonwealthu. Ač je místní vítají na oficiálních příležitostech s otevřenou náručí, je zde i citelné dusno a probíhají i protesty. Země, v jejímž čele stále ještě stojí Alžběta II., by se podle zahraničních médií chtěla po vzoru Barbadosu, který se od Commonwealthu odpojil loni, stát samostatnou, a tím pádem zcela nezávislou na Británii a britské monarchii.

Reklama

Další články

Načítám