Hlavní obsah
Článek

Budík si dává na třetí, kvůli pocitu, že si může ještě hodinku pospat. Takhle žene z postele moderátora každý všední den ranní vysílání v rádiu. Byl u vzniku tří našich známých stanic. V éteru ho můžeme slyšet i jako zpěváka a v televizi vystupuje v zábavní show.

Když začalo vysílat rádio Bonton, dostal se do něho v roce 1991 hned napoprvé. Miloš Pokorný (57) na rozhlasové začátky rád vzpomíná. S Romanem Ondráčkem spoluzakládali Rádio City, stáli i u vzniku Frekvence 1, kde ještě čouhaly dráty ze zdí a chyběla studia.

Třetí rádio, které budovali úplně od začátku, byl Expres FM. Letos slaví 20 let. A Miloš na této stanici od 7 do 10 hodin moderuje Ranní klub. Pauzu měl v době, kdy vystupovali jako Těžkej Pokondr. Hudební duo populární parodováním známých skladeb světového i českého popu založili v roce 1995.

„Jak se to rozjelo, už jsme nezvládali vysílání. První text Saša jede nám napsal Ondřej Hejma, kterému jsme říkali táta. On vymyslel náš název,“ řekl Pokorný Super.cz. Kluci, vy jste takovej těžkej kalibr. Někdy ty fóry mají těžkej zadek, někdy jsou dobrý, vysvětlil jim a spojil jejich jména s tím těžkým pozadím.

Autorem většiny textů byl Lou Fanánek Hagen. Mezi top Miloš řadí Nájem zvedej, Felicie, Džíny, Čaje z Indie, Pejzy. Začne notovat originál písničky od Frankieho Valliho. „K té jsme měli nejlepší klip, který stál spoustu peněz.“

Šok zažili, když přišla nabídka z italské televize do pořadu, kde vystupovala popová kapela Ricchi e Poveri. Hledali nejpodařenější cizojazyčnou verzi, ze všech, co kdy, kdo udělal.

„A našli Máma má rýmu, což jim přeložili, pustili a oni si nás vybrali! Řekli – přijeďte, zaplatíme letenky, hotel, honorář. Udělali z toho fór, půlku písničky jsme zpívali my, půlku oni a refrén dohromady.“ Vypráví o super zážitku s orchestrem, baletem a obrovskými ovacemi, protože Italové je milují.

Když mu nabídl Libor Bouček účast v show Inkognito na Primě, s chutí přijal. Zábavná mu připadala sestava, která hádá profese hostů. „Nejtěžší mi přišel balzamovač mrtvol, u kterého jsme to zkoušeli všemi směry a nic. U inseminátora býků jsme byli relativně blízko,“ řekl nám.

Je nějaká profese, kterou by si rád vyzkoušel? „Profesionální potápěč, já ho tipoval prakticky u všech, nakonec skutečně přišel a já ho opravdu uhádl,“ chlubí se moderátor, kterého počátkem dubna čeká operace pravé kyčle. Na druhé noze má už zákrok za sebou.

„Mám to z hraní fotbalu, kdysi na škváře. Pak jsem pětkrát týdně běhal na silnici, třeba i Běchovice. V Harrachově v lese jsem si při běhu zvrtnul kotník a s běháním byl konec. Já to mám ve vlnách, buď hrozně sportuju, nebo nic. Ale jde o kombinaci opotřebení a artrózy.“

První kyčel mu dělali před dvěma roky. „Super, nevím o něm. Ten pravý bolí tak, že se ho půl roku snažím přebít posilovnou. Noha má být před operací osvalená, když jste hodinu na páse, tak otupí.“ Operace se nebojí, ví, co ho čeká, a chce dobře zvládnout i následnou rehabilitaci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám