Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pražská vila, v níž žije rodina Jana Hrušínského, má bohatou historii. V roce 1928 ji nechal postavit hercův dědeček z matčiny strany Jan Kouba, dnes v ní žije už pátá generace slavného rodu.

V domě, který se nachází v pražských Nuslích, bydlí Jan Hrušínský s manželkou Miluší Šplechtovou a také jejich dcera Kristýna s rodinou, manželem Matějem Balcarem a synem Vojtou. Druhá dcera Hrušínských Bára žije v Americe, kam odjela za studiem a už zůstala.

K rodinnému dědictví v podobě starého domu Hrušínského pojí pevné citové pouto. „Náš dům postavil dědeček Kouba, z maminčiny strany. A můj tatínek se sem v roce 1945 přiženil. Moje maminka se tu narodila, já jsem se tu narodil, můj brácha také. A naše všechny děti,“ říká Jan Hrušínský v pořadu Moje místa, v němž nechal nahlédnout do všech míst, k nimž má speciální vztah.

Kromě rodinné vily je to druhý domov Hrušínských, jejich Divadlo Na Jezerce, které se nachází jen kousek od domu, a další. Pořad diváci uvidí na Televizi Seznam ve středu ve 20:00.

„Vím, že někdy v 60. letech rodiče uvažovali o tom, že by se přestěhovali někam na Ořechovku nebo někam tam kolem. Ale pak jsme se tam byli podívat na nějaký dům a řekli jsme, že máme hezčí, tak proč se stěhovat. Takže jsme zůstali tady a já jsem za to moc rád. Dýchá to tu jakousi láskou k lidem, kteří už s námi bohužel nejsou,“ říká Hrušínský.

Bylo to tak prý vždycky. „Z maminčiny strany skončila celá rodina téměř bezezbytku v koncentračních táborech. A vždycky jsme na ně vzpomínali, i na ty nepoznaný příbuzný. Svým způsobem tak s námi žijí pořád,“ dodal herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám