Hlavní obsah
Článek

Před kamerou jsme ho měli naposledy před deseti lety, kdy se mu narodil syn Ondřej, takže jsme setkání s hercem Janem Šťastným (58) samozřejmě museli využít k rozhovoru. Herec, který naposledy na obrazovkách zářil v seriálu Slunečná, byl hostem vernisáže filmových klapek, které se budou dražit na zlínském filmovém festivalu pro děti a mládež.

Sám klapku, i když i mezi herci je řada těch, kteří malují, svým výtvorem neozdobil. "Umím jen tryskáč a tulipán a zhruba od tří let to maluju pořád stejně," smál se Šťastný, který festival ve Zlíně podporuje už díky tomu, že je tamní rodák. "Jako dítě školou povinné jsem na festival, tehdy ještě v Gottwaldově, chodil a letos se tam konečně obloukem vrátím," upřesnil.

Těší se i na dětské filmy. "Já už si období akčňáků odbyl, dneska chodím do kina na animované filmy a brečím u toho. Koukáme na ně i s desetiletým synem, i když on už je zase trochu dál a ty jeho filmy už já moc nestíhám," přiznal.

Sám se po natáčení Slunečné věnoval hlavně divadlu, má za sebou premiéru hry Provaz o jednom konci v Divadle na Vinohradech. "Ale v květnu bych měl točit nějakou větší detektivku pro Českou televizi," prozradil a vytáhli jsme z něj i to, že nebude detektivem, ale zápornou postavou, možná dokonce i vrahem.

Stejně jako řada dalších herců se domnívá, že záporné postavy se hrají lépe. "Já vždy říkal, že princové jsou nehratelní, zatímco čaroděj, černokněžník, temný rytíř anebo vrah, tam je co hrát. Ale aby byla protiváha dobra a zla, jsou i kladné role potřeba," krčil rameny.

Povídali jsme si i o tom, jak herec prožil poslední dva roky. "Já nerad vzpomínám na věci ve zlém. Navíc teď je ještě jiná situace, bohužel ještě daleko horší než celý slavný covid. Naštěstí jsem nemusel tolik sedět doma, protože ostatní práce kromě divadla jakžtakž fungovaly. Ale už mě svrbělo tělo, abych se na to jeviště zase dostal. Na druhou stranu bylo pozitivní, že jsem měl dva roky, abych byl velmi intenzivně s rodinou, hlavně jsem strávil spoustu času se synem. A to má něco do sebe," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám