Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Strávili spolu osmnáct let, z toho čtrnáct jako manželé. Ale další roky už nepřidají. Veronika Žilková (62) oznámila, že už s velvyslancem a hercem Martinem Stropnickým (67) netvoří pár.

Herečku rozchod šokoval, protože se o něm dle svých slov dozvěděla z e-mailu. Ještě nedávno si přitom společně i s dcerou Kordulou (16) užívali na dovolené v Dubaji.

Stropnický a Žilková se brali Praze – v historické Kapli sv. Kláry v pražské Troji. Psal se rok 2008 a na dubnovou veselku celá rodinka vyrazila netradičně - městskou hromadnou dopravou. Během svatby jim pršelo, což svatebčanům nevadilo, ale aprílové počasí jim nakonec trvalé manželské štěstí nepřineslo.

Ve vztahu prožili spoustu krásných chvilek, ale i smutných událostí. K těm krásným patří narození dcery Kordulky (16) v roce 2005. O dva roky později se hereckému páru narodil syn Melichar, který po 198 dnech života bohužel zemřel. Důvodem byla vrozená brániční kýla. Stropnický byl tehdy pro svou manželku obrovskou oporou.

Nepříjemné bylo také období, kdy Stropnický působil jako ministr obrany. Na jejich dům totiž zaútočil se zápalnou lahví anarchista. Nikomu se naštěstí nic nestalo, ale rodina poté žila pod dohledem ochranky.

Před čtyřmi lety se Stropnický stal velvyslancem v Izraeli. Žilková se za manželem odstěhovala i s dcerou, ale se začátkem pandemie covidu se vrátila zpátky do Česka, aby pečovala o svou maminku, která covidovou dobu těžce nesla.

Od té doby se s manželem vídali spíše jen prostřednictvím internetu a jejich návštěvy byly sporadické. Po společné dovolené v Dubaji se Stropnický rozhodl manželství ukončit.

Žilkovou jeho rozhodnutí zasáhlo. „Dnešní absurdita. Exministr obrany, místo obrany své rodiny v době válečného napětí, sedí ve vile s atomovým krytem a svoji rodinu rozbíjí. Vtip? Ne!“ kroutila hlavou herečka. Okamžiky, kdy spolu byli ještě šťastní, si připomeňte v galerii.

Reklama

Další články

Načítám