Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Svou dlouholetou partnerku Veroniku, za svobodna Konopíkovou, si Radek Banga (42) vzal již před deseti lety. Přestože má pár solidní zázemí v prvorepublikové vile kousek za Kladnem, potomka si prozatím nepořídil. Zpěvák, textař a hudebník se domnívá, že na to nyní není vhodná doba.

„Na otázku ohledně potomka se mě lidé ptají dlouhé roky. Já jsem vždycky říkal, že se obávám, že svět spěje k nějakému velkému konfliktu, a říkal jsem, že budu raději vyčkávat. Pro mě by nebylo nic horšího než zplodit dítě do války,“ vysvětluje svůj postoj k rodičovství umělec známější pod pseudonymem Gipsy.

V době, kdy celým světem rezonuje rusko-ukrajinský konflikt, se Banga do rodičovství nehrne. „Je to paradoxní k okolnostem, které se dějí. Je to děsivé, že se mé obavy naplňují," popisuje hudebník obavy, které ho trápily už dlouhou dobu a nyní se začaly stávat skutečností.

Druhá světová válka se na rodině Radka Bangy velmi negativně podepsala. Umělec se proto bojí, aby se historie neopakovala. „Je to pro mě příšerné. V mé rodině jsme měli hodně lidí ve válce jako partyzány. Můj děda byl partyzán a jeho bratr taky. Můj děda byl jediný, kdo tu dobu přežil,“ doplnil rodinnou historii Radek Banga.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám