Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po Českých lvech, kam vynesla opět obří modré šaty nezapomenutelné už z karlovarského filmového festivalu, vyrazila herečka Jitka Čvančarová (46) na premiéru filmu Betlémské světlo, kde si zahrála pod režijním vedením Jana Svěráka. Černou róbu s pořádně hlubokým dekoltem, v níž vynikly její přednosti, už předtím také oblékla.

S Jitkou jsme probrali její roli, která by mohla být pro leckterou herečku hodně náročná. Hraje totiž maminku chlapce s Downovým syndromem. "Martin je skvělý kluk a musím mu vyseknout obrovskou poklonu. Muselo to pro něj být náročné a fungoval naprosto skvěle. A člověk s citlivým přístupem ví, jak komunikovat," míní Jitka, která dlouhodobě spolupracuje s organizacemi podporujícími nemocné děti, ať už jde o Debru anebo Unicef, a navíc je sama dvojnásobnou maminkou, což její vcítění ještě posunulo díky vlastnímu vnitřnímu prožitku. "Filmy pánů Svěráků jsou hladivé a obrušují hrany a taková je i herecká práce s nimi," pochvalovala si.

Při rozhovoru jsme se věnovali i její garderobě. "Pořizovat si nové šaty, zvláště v dnešní době bych považovala za absolutní marnotratnost. Takže recyklovat. I tyhle šaty jsem měla doma ve skříni, ale nepamatuji si, jestli jste mě v nich už někde fotili. Ale už budu asi chodit jen v těch modrých," uzavřela Jitka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám