Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Kensingtonském paláci je aktuálně k vidění výstava s názvem Life Through a Royal Lens, v rámci níž byla vystavena i doposud nezveřejněná fotografie princezny Diany (†36). Veřejnost se může kochat černobílým portrétem princezny z Walesu od 4. března.

Jednoduchý, leč elegantní snímek pořídil v roce 1988 slavný fotograf David Bailey, který má na svědomí například portréty Andyho Warhola, Twiggy, Beatles a dalších velkých hvězd. Sama Diana si ho údajně vybrala pro jeho minimalistický styl.

Snímek původně objednala Národní galerie portrétů, ale doposud zůstával v Baileyho sbírce. Po jeho vystavení začali portrét okamžitě srovnávat se snímky vévodkyně Kate (42), které zveřejnili v lednu, u příležitosti jejích 40. narozenin.

Vévodkyně spolupracovala s fotografem Paolem Roversem a její portréty jsou permanentně vystaveny v Národní galerii portrétů, které je patronkou. Co se týče elegance, vkusu a filantropie, kráčí Kate ve stopách své předčasně zesnulé tchyně.

„Pochopitelně bych se s ní ráda poznala. Byla velmi inspirativní ženou, ke které je třeba vzhlížet,“ sdělila Kate novináři Tomovi Bradbymu v roce 2010, krátce po zásnubách s princem Williamem.

Reklama

Další články

Načítám