Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Shodně po třinácti nominacích, a tedy největší šance na sobotní udělení cen Český lev mají letos dva filmy. Zátopek režiséra Davida Ondříčka a celorežijní debut Michala Nohejla Okupace. Právě v něm akademii, která o nominacích rozhodovala, svým výkonem přesvědčila mladá herečka Antonie Formanová.

Televizní diváci vnučku Miloše Formana objevili ve dvoudílném dramatu o důlním neštěstí Dukla 61 podle skutečné události, v němž si zahrála po boku talentovaného Oskara Hese. V Okupaci ji můžeme vidět jako studentku, která se stane aktérkou tragikomického podobenství o různých polohách hrdinství. Sympatická brunetka si role vybírá, Okupace je teprve jejím čtvrtým filmem. Letos končí studium DAMU, kde si vybrala obor alterna a loutkoherectví.

V kategorii nejlepší herečky ve vedlejší roli bude mít Antonie konkurenci v Denise Barešové nominované za seriál Kukačky, Elišce Křenkové za film Atlas ptáků, Zuzaně Mauréry za Muže se zaječíma ušima a Evě Hacurové za snímek Chyby.

Reklama

Další články

Načítám