Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Úspěšný muzikant Petr Harazin (32) se netají tím, že je abstinujícím alkoholikem. Zpěvák a hudebník spolupracoval na textu i hudbě známé písně Richarda Krajča pro Karla Gotta a jeho dceru Charlotte Srdce nehasnou. Nazpíval také titulní píseň k filmu Abstinent s Josefem Trojanem a hitparády trhá jeho hit Stella pro kuchaře Přemka Forejta. I navzdory všem úspěchům prožíval ve svém životě temné období.

Pil denně a hodně jedenáct let, okolí mu dávalo najevo, že je totální troska. Se svou závislostí začal už před oslavením plnoletosti. Kvůli koncertování se už na začátku své puberty dostal do prostředí, kde konzumování alkoholu bylo zcela běžnou záležitostí. „Když jsem se v sedmnácti poprvé opil, tak to bylo z červeného vína a úplně jsem se zamiloval do toho pocitu,“ popsal hudebník své začátky s alkoholem.

„Ze začátku to nebylo nikomu divné, byl jsem jeden z party, jen jsem to občas přepísknul víc než ostatní,“ svěřil se zpěvák s tím, že postupně začal mít deliria. „Bylo to xkrát v měsíci, že jsem si pamatoval jen první hodinu, kdy jsem byl v hospodě, seděl jsem tam třeba osm hodin. Pamatoval jsem si, jak jsem tam vešel a ráno jsem se probudil,“ řekl zpěvák s tím, že kvůli alkoholu přišel dvakrát i o řidičský průkaz.

Petrovy průšvihy se začaly hromadit a rodina a členové kapely Nebe nechtěli přihlížet tomu, jak se sám ničí a donutili ho k nástupu do léčebny. „Bylo to pro mě bolestivé a říkal jsem si, že to mám za trest, že jsem se nedokázal krotit,“ řekl Petr v pořadu 13. komnata, který poběží na obrazovkách České televize ve středu 2. března. Zpěvákovi tříměsíční odvykání v léčebně pomohlo. Závislost se mu podařilo překonat a už dva roky abstinuje.

Reklama

Další články

Načítám