Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka britské stanice BBC Olga Malchevska zažila velmi těžké chvíle, když ve vysílání komentovala situaci na Ukrajině a na fotkách rozbombardovaného předměstí Kyjeva byl i bytový dům, ve kterém vyrůstala a kde, podle všeho, stále žije její maminka. V noci na pátek jej zničili ruští vojáci.

Situaci komentovala spolu s kolegyní Karin Giannone. Novinářka byla velmi profesionální, kolegyně netušila, co Olga prožívá. Teprve když jí přišla zpráva od maminky, ozřejmila situaci. „Došla mi zpráva od mamky. Konečně, nemohly jsme se spojit,“ uvedla ve vysílání a dodala: „Byla v úkrytu ve sklepě. Naštěstí nebyla v našem domě.“

Kolegyně se jí následně zeptala, zda Olga mluví o konkrétní budově z fotky. „Ano, tato budova byl můj domov,“ odpověděla, zcela pochopitelně pohnutým hlasem.

„Snažím se najít, kde byl náš byt. (...) Nemůžu tomu uvěřit. Že se dívám na místo, kde jsem žila,“ dodala se slzami v očích.

Giannone poté na Twitteru uvedla, že skutečně nevěděla, že na zpravodajských snímcích je dům, kde kolegyně bydlela. Také doplnila, že je Olžina rodina naštěstí v pořádku.

Související témata:
Kyjev

Reklama

Další články

Načítám