Hlavní obsah
Článek

Zemřel letitý bubeník z doprovodné kapely Karla Gotta Jan Žižka. V lednu se nakazil covidem, dle slov manželky Olivie Žižkové se kvůli oslabené imunitě nemohl nechat očkovat.

„Má tu nejtěžší variantu, navíc je astmatik. Myslím na něj nepřetržitě a posílám mu energii,“ řekla Žižková před pár dny Blesku a věřila, že se manžel uzdraví. Bohužel se tak nestalo.

Žižkovo úmrtí jeho žena oznámila na sociální síti.

„Jelikož jsi už v dobrých rukou nahoře u sv. rodiny i se svými blízkými, tak je mně úplně jasné, že ze mě nespustíš oči a budeš tam na mě čekat... Můj život 20 let s Tebou byl úžasný, krásný, občas napínavý, ale jsem šťastná, že jsi mně dal jako jediný školu a vzdělání,“ uvedla a k textu sdílela píseň Sbohem.

Zavzpomínala také na jejich první setkání. Proběhlo v bufetu České televize. Nikdy by ji prý tehdy nenapadlo, že se vezmou, vychovají zpěvaččina syna Petra, který nosí Žižkovo příjmení.

„Že spolu zažijeme tolik pikantních, vtipných, milostných, ale i dramatických momentů; že jsme mohli spolu mít dnes už 18letou dceru Karin a že jsi mně vybral tak krásné jméno a nechal úředně přejmenovat na Olivii. Ale hlavně to, že budeš nejen mým manželem, ale i tátou, kterého jsem tolik celý život potřebovala...“

„Počkej tam na mě, drž mně místo a hlídej mě jako doposud...Nespouštěj ze mě oči. Moc dobře víš, že bez Tebe jsem jenom kus velkého dítěte...,“ také vzkázala manželovi Žižková s tím, že si její muž nepřál veřejné rozloučení a že to bude respektovat.

Nabídku na působení v Gottově doprovodné kapele dostal Jan Žižka od Ladislava Štaidla v roce 1977. Zůstal dlouhých 25 let.

Reklama

Další články

Načítám