Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sympatická sedmnáctiletá zpěvačka Nikita Machytková, jež se probojovala do finále SuperStar a nově bude zářit v show Tvoje tvář má známý hlas, boduje i na poli hereckém. Získala jednu z hlavních rolí ve dvoudílné kriminálce Vražedné stíny, na kterou jsou zatím podobně pochvalné ohlasy jako na minisérii Devadesátky, jež se staly hitem nedělního primetimu.

V dramatickém příběhu ztvárňuje talentovaná zpěvačka roli, kterou měla původně hrát blonďatá herečka, ale z původního plánu sešlo. Režisér Jiří Svoboda pak spontánně a vcelku narychlo oslovil právě Nikitu.

„Místo nové světlovlasé ženy se rozhodl sáhnout po tehdy šestnáctileté mulatce, mně, což mě dost překvapilo. Nečekala jsem, že jako totální neherečka dostanu poměrně velkou roli ve filmu pro Českou televizi,“ říká.

Jestli se o jejím cizím původu a exotickém vzhledu dá mluvit jako o přednosti, si netroufá tvrdit, ale přiznává, že je pro lidi snadněji zapamatovatelná. To sice někdy může být na škodu, ale v jejím případě se spíš jedná o pozitivum, které jí přineslo mnohé pracovní nabídky.

Čelila někdy rasismu? „Musím zaklepat, jelikož v Česku se mi od malička žije dobře a s rasismem jsem se doposud nesetkala. Spíš naopak jsem často poslouchala komplimenty ohledně tónu mé pleti a podobně,“ svěřila nyní Super.cz

„Vím, že ne všichni mulati a černoši mého věku to zde měli stejně, nicméně si toho moc vážím a doufám, že to tak bude i nadále,“ přeje si zpěvačka a nově také herečka, která se snaží obrnit proti takzvaným haterům.

„Jsem na podobné negativní komentáře související s mým původem připravená a nemyslím si, že mě nějak rozhodí. Lidmi, kteří soudí ostatní dle vzhledu a rasy, aniž by o nich něco věděli, se nepotřebuji zabývat,“ dodává pro Super.cz Nikita Machytková, kterou v neděli uvidíme v závěrečném dílu detektivního thrilleru, v hlavních rolích s Ondřejem Vetchým či Martinem Fingerem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám