Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Finalistka Miss Czech Republic Mariana Bečková má za sebou poruchu příjmu potravy, bojovala s anorexií i bulimií. Nyní je již několik let zapřisáhlou vegankou. A říká, že nikdy se tak skvěle ve svém těle necítila.

Je velkou sporťačkou a dokázala vyhrát i sportovní challenge v rámci soutěže krásy. Z dvaceti dívek je nejlépe fyzicky připravená. "Jsem tak ráda, že jsem to ukázala. Lidé totiž mají o rostlinné stravě předsudky. Jsme podle nich takové vyhublé chudinky. Jsem ráda, že jsem ukázala, že jsem silná, že jsem to dala," řekla Super.cz Mariana.

Mariana bojovala s poruchou příjmu potravy. Mohl za to tlak z modelingových agentur v Asii. "Pořád jsem poslouchala, abych trošku zhubla, že mám někde víc centimetrů. Tak jsem postupně přestávala jíst. Měla jsem 50 kilo na 177 centimetrů. Po návratu z Asie se na mě podívala moje obvodní doktorka a zděsila se," vzpomíná Bečková.

"Jsem moc šťastná, kde jsem teď. Sedm let jsem veganka a vím, že to zní zvláštně, ale veganství mi opravdu hodně pomohlo k uzdravení. Začala jsem jíst potraviny, abych měla zdravé tělo, ne abych měla tělo hubené. Léčba byla dlouhá, až poslední tři čtyři roky se cítím fakt dobře," dodala Mariana.

Momentálně prochází další těžkou zkoušku, protože její přítel Alex bojuje s rakovinou. Jeho stav je už několik měsíců velmi vážný a leží v nemocnici. "Je pro mě strašně těžké o tom mluvit a udržet slzy. S rakovinou je to nahoru a dolů. Nyní si procházíme těžším obdobím, ale zůstáváme pozitivní. Snažím se šířit pozitivitu, ukazovat, že i když bych nejradši jen brečela, jsem tady a snažím se být pro něj silná," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám