Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve skupině umělců, kteří čerpali kompenzace v době covidové pandemie, byla také Tereza Kerndlová (37). Samotné téma finančních kompenzací rozvířilo vlny sociálních sítí. Navíc fakt, že zpěvačka pobývala v tomto období ve svém druhém domově v jižním Španělsku, nedává některým lidem spát a kompenzační šedesátitisícový bonus popové princezně nepřejí.

Kontaktovali jsme jejího manžela René Mayera, který je zároveň i jejím manažerem, aby se k celé záležitosti vyjádřil. „Každý, komu byla přisouzena dotace, musel dokázat prokazatelnou ztrátu,“ hájil se Mayer. „Byly tam koncerty, které nám zrušily. Jsou to už dva roky, tak si konkrétní data nepamatuji. To po mně nemůžete chtít," řekl Super.cz

Skutečnost, že dotační program Covid - Kultura čerpal třeba Jordan Haj, který ve zmíněném období vystupoval v televizní show Tvoje tvář má známý hlas, popudila mnohé. Na tento fakt nejspíš mezi řádky narážel i Mayer.

„Tereza v tu dobu nikde nevystupovala, neměla žádný televizní program, na rozdíl od jiných. Měla moderovat Love Island, měla moderovat Survivor, měla vystupovat ve Tváři. Pojali jsem to tak, že nemůžeme nic dělat, tak jsme odjeli.“

O smyslu udělení kompenzace je Mayer přesvědčen. „Lidé nevědí, že umělec musí platit daně, sociální pojištění a zdravotní pojištění. I když jsme nepracovali. Je důležité si uvědomit, že těch 60 000 jsme museli zpátky odevzdat státu,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám