Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří mezi umělce, jejichž jméno je mnohem známější v zahraničí než v Česku. Eva Doležalová získala za svůj film Serpentine cenu nejlepšího žánrového krátkého filmu na mezinárodním Mammoth Film Festivalu v Kaliforni.

„Náš film byl velmi dobře přivítán diváky i festivalem. Na každém promítání byly sály plně vyprodané. Spoustu diváků za mnou přišlo s tím, jak moc je film inspiroval a v dobrém šokoval, a že nic takového ještě předtím neviděli. Někteří diváci říkali, že nad ním ještě druhý den přemýšleli nebo že se jim o filmu zdálo. Někteří diváci přišli na film i dvakrát,“ svěřila se se svými dojmy česká režisérka, scenáristka, herečka a producentka.

Filmařku původem z Brna doprovázela na festival hlavní hvězda snímku Barbara Pavlin. Ta si během natáčení sáhla na hranici svých možností.

„Pro tuto roli jsem ji docela hodně transformovala, byla skoro k nepoznání. Některé scény se jí těžce natáčely, protože jsme pracovali s opravdovými plazy,“ prozrazuje Eva, která cenu s nadšením oslavila. „Na natáčení se vždycky tvrdě pracuje. Je to krásné, když pak můžete oslavit tento skvělý moment s herci a štábem.“

Z úspěchu Doležalové mají radost i v její domácí agentuře Elite Prague.

„Není to Evina první mezinárodní cena. Mám radost, že Eva stráví v březnu pár týdnů v Praze a budu s ní moct pracovat pro domácí média a klienty. Její energie je dobíjející a jedinečná,“ uvedl manažer filmařky Sáša Jány.

Celosvětová premiéra filmu Serpentine je plánovaná na 10. března v Praze.

Reklama

Další články

Načítám