Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Během své olympijské derniéry v Soči v roce 2011 skončil Tomáš Verner (37) na jedenáctém místě. Vzpomínky na událost si bývalý krasobruslař stále nese v sobě. Když jsme ho potkali na zahájení Olympijského festivalu v Brně, ptali jsme se, jestli mu není líto, že letos nemohl odjet do Pekingu.

Není, protože bych se potom musel rozvést, strávil jsem totiž strašně moc času ve StarDance a Peking by pro mě znamenal být víc jak měsíc pryč. Já si vážím své rodiny, chci trávit čas se svojí ženou, synkem, a jak se narodí druhý, tak i s ním. Samozřejmě že bych byl rád součástí českého olympijského domu, českého týmu, jako krasobruslaři tam máme spoustu zástupců, ale ty podmínky jsou ztížené. Možná bych se ani nemohl potkávat se sportovci, dělat tu práci, kterou ode mne olympijský tým očekává,“ svěřil se Super.cz Verner.

Sportovec, který se připomněl díky své účasti v poslední řadě StarDance, očekává s manželku Tammy druhého potomka. Zároveň dohání práci, kterou kvůli účasti v televizní show zanedbával.

„Pracuji pro ministerstvo školství a mojí zodpovědností je zajistit tréninkový proces, který není schopen zaplatit svaz, a já se starám o to, aby sportovci kalibru našich olympioniků měli prostředky a způsoby, jak se adekvátně připravit na světovou konkurenci a kvalifikovat se na olympiádu. Což se nakonec povedlo, máme kvalifikované čtyři disciplíny – což je velmi výjimečný počin, jsem na to patřičně hrdý,“ chlubil se Tomáš před zahájením olympiády.

Bývalý profesionální krasobruslař si je vědom toho, že musí pracovně zpomalit. „Budeme mít kluka a těšíme se oba moc. Musím tomu přizpůsobit svůj životní i pracovní styl. Brzy přijdou změny v mém pracovním životě, a ty budou docela radikální. Potřebuji pro svoji práci hlavně zázemí v rodině, a ne abych měl 4 práce jako dnes. Tak něco prostě půjde stranou.“

Svou účast na Olympijském festivalu si Verner velmi užil. Setkal se tam s Lucií Šafářovou a s Evou Samkovéou se učil jezdit na snowboardu. „Užívám si to maximálně, vidím nadšené děti, nadšené rodiče, je tady plno exhibicí a přeplněná sportoviště. A jestli z tohohle člověk nemá radost, tak už nevím, z čeho jiného by ji jako sportovec měl mít,“ dodává Tomáš Verner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám